Neliteist aastat tagasi, kui alustasin regulaarsete jooksutreeningutega, poleks ma osanud arvata, et sellest kujuneb minu elukutse*.
Selle aja jooksul olen purustanud mitmeid Eesti rekordeid eri jooksudistantsidel ning kuulun maailma nelja inimese hulka, kes on osalenud kahel erineval olümpial 1500 m ja maratoni distantsidel. Ometi olen vaid üks väike mutrike Eesti kergejõustiku ajaloos, mis kulmineerub sellel nädalavahetusel 100. meistrivõistlustega.

 

Eesti kergejõustikukoondis Kreetal 2015

 

Eestis olen harjunud teadmisega, et riigi meistrivõistlustel olen favoriit. Ometi näen oma auhinnakapis ka hõbemedaleid ja ühte pronksi. Homme olen taaskord 5000 m stardis, minu põhirivaaliks on maratoonar Roman Fosti. Kes Eesti kergejõustiku lähiajalugu mäletab, see teab, et temaga pidasime aastal 2014 maha ilusa duelli, millest Roman väljus võitjana 0.01 sekundise edumaaga. Kas homme saab olema järjekordne napikas? Kumb meist on enne Londoni maailmameistrivõistlusi paremas vormis? Kõik see selgub pühapäeval kell 18.05 Tallinna Kadriouru staadionil. Kes kohale ei tule, näeb otseülekannet Delfi TV-s.